Eleverne spiser frokost sammen
Det foregår klassevis i kantinen i selskab med en lærer eller pædagog. Uanset om børnene benytter madordningen eller medbringer madpakke.
Køkkenchef Victor Jensen (billedet) fortæller:
-
Skæring Skole er den eneste skole i Aarhus, der har så bredt og varieret et disksalg – økologisk og fuldkorn over 70%.
-
Vi lægger vægt på at lave mad fra bunden med så få tilsætningsstoffer som muligt.
- Alt vores hjemmebagte brød er økologisk og lavet med ingen eller minimalt brug af fedtstoffer.
- Næsten alle vores grøntsager og frugter er økologiske, og køkkenet har en økologiprocent på over 60%. Vi har sølvmærket i økologi.
- Vi serverer masser af grønt og groft, og i overensstemmelse med Fødevarestyrelsens ønsker til flere grøntsager i måltiderne, så er Skæring Skoles saucer produceret af minimum 50% grøntsager.
- Vi har kødfrie dage og vælger ellers i høj grad lyst kød som fx kylling og kalkun i stedet for oksekød. Vi bruger MSC-mærket fisk.
- Vi har fokus på bæredygtighed, og vores emballager er enten bionedbrydelige eller kompostérbare. Aftørrings- og karklude er uden plastikmikrofibre. Vi vasker uden skyllemiddel, og vi sorterer på hele paletten; pap og papir, glas, metal.
- Grønt- og frugtaffaldet går til en landmand med vildsvin.
- Produktionskøkkenet har i godt 12½ år haft Elitesmiley og har modtaget et ”Fang fråserne Diplom” for at have sat ekstraordinært fokus på at nedbringe elforbruget. Også CO2-udledningen har fokus og er reduceret med 350 kg. om året i køkkenet.
Kantinen tilbyder hver dag et varmt, lækkert
og sundt måltid mad
Der er en vegetarisk og en svinekødfri version, og der tages hensyn til børn, som har allergi. Der serveres vand til måltidet - eller mælk, hvis eleven er tilmeldt skolemælk-ordningen.
Køkkenet oplever stor tilfredshed med køkkenets varierede sortiment på Take Away, som er varieret efter klassetrin og efter øvrig produktion i køkkenet.
- Læs om priser og bestilling i bunden af denne side i pdf-dokumentet FAQ.
- Se menuplanen i bunden af denne side.
- For elever med medbragt mad er der køleskab i kantinen.
Socialt ansvar, genbrug og læring
Køkkenet tager et socialt ansvar og etablerer integrations-, jobtrænings-, praktik-, seniorjob-, flexjob- og skånejobforløb samt sprogtræning.
Vi genbruger alt, hvad det er forsvarligt at genbruge. Desuden er vi tilmeldt toogoodtogo, hvor man for en billig penge kan købe overskydende mad.
Hver uge kommer fire elever fra 6. årgang på skift i en uges praktik i køkkenet. De oplever glæden ved at arbejde med råvarer og lærer en masse om teamsamarbejde, arbejdsetik, det håndværksmæssige håndelag i kokke- og bagerfaget, hygiejne og vigtigheden af at rydde op efter sig i et køkken.
Det er ikke muligt at betale med kontanter og MobilePay i kantinen. Læs mere i faq.
NB: Vi har næsten altid brug for flere frivillige hænder :-). Vil du også være frivillig hjælper i køkkenet eller med servering? For eksempel som tilkaldevagt.
Ring til køkkenchef Victor Jensen på 29 41 90 98 eller skriv til ham på vicjen@aarhus.dk
Se vores smiley'er, (som vi er stolte af :-))
