Eleverne spiser frokost sammen

Det foregår klassevis i kantinen i selskab med en lærer eller pædagog. Uanset om børnene benytter madordningen eller medbringer madpakke. 

Køkkenchef Victor Jensen (billedet) siger: 

  • Vi lægger vægt på at lave mad fra bunden med så få tilsætningsstoffer som muligt. 
  • Alt vores hjemmebagte brød er økologisk og lavet med ingen eller minimalt brug af fedtstoffer. 
  • Vi har fokus på bæredygtighed, og vores emballager er enten bionedbrydelige eller kompostérbare. Aftørrings- og karklude er uden plastikmikrofibre. Vi vasker uden skyllemiddel, og vi sorterer på hele paletten; pap og papir, glas, metal. Grønt- og frugtaffaldet går til en vildsvinelandmand.
  • Vi har opnået sølvmærket i økologi, hvilket svarer til en økologiprocent på 60-90.  
  • Vi serverer masser af grønt og groft, har kødfri dage og vælger ellers i høj grad lyst kød som fx kylling og kalkun i stedet for oksekød. Vi bruger MSC-mærket fisk. 

Kantinen tilbyder hver dag et varmt, lækkert
og sundt måltid mad

Der er en vegetarisk og en svinekødfri version, og der tages hensyn til børn, som har allergi. Der serveres vand til måltidet - eller mælk, hvis eleven er tilmeldt skolemælk-ordningen. 

  • Læs om priser og bestilling i bunden af denne side i pdf-dokumentet FAQ.
  • Se menuplanen i bunden af denne side.
  • For elever med medbragt mad er der køleskab i kantinen.  

Socialt ansvar, bæredygtighed og læring 

Køkkenet tager et socialt ansvar og etablerer integrations-, jobtrænings-, praktik-, seniorjob-, flexjob- og skånejobforløb samt sprogtræning. 

Vi genbruger alt, hvad det er forsvarligt at genbruge. Desuden er vi tilmeldt toogoodtogo, hvor man for en billig penge kan købe overskydende mad. 

Hver uge kommer fire elever fra 6. årgang på skift i en uges praktik i køkkenet. De oplever glæden ved at arbejde med råvarer og lærer en masse om teamsamarbejde, arbejdsetik, det håndværksmæssige håndelag i kokke- og bagerfaget, hygiejne og vigtigheden af at rydde op efter sig i et køkken. 

Efter 1. februar 2023 kan der ikke betales med kontanter og MobilePay i kantinen. Læs mere i FAQ.

NB: Lige nu mangler vi frivillige hjælpere i køkkenet. Ring til køkkenchef Victor Jensen på 29 41 90 98 eller skriv til ham på vicjen@aarhus.dk 

Se vores smiley'er, (som vi er stolte af :-))