Har vores store børn det godt med sig selv?

81% af dem - lidt flere drenge end piger - svarer ja til udsagnet: "Jeg er god nok, som jeg er." Det er en af de ting, du kan læse i den kommunale sundhedsmåling af Aarhus Kommunes skoleelever på mellemtrinnet og i udskolingen fra 2020. Undersøgelsen har fokus på børnenes bevægelse, madvaner og søvn. For de ældste klasser er der også spørgsmål om seksualundervisning, alkohol, rygning og brug af euforiserende stoffer. Desuden spørges der til børnenes mentale sundhed, herunder livstilfredshed og samvær med andre.

Den nationale elevtrivselsmåling viser,
at vores elever generelt trives godt

Når det gælder social trivsel, ser det dog ud til, at drengene har det lidt bedre end pigerne. Dyk selv ned i resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen. I rapporten vedrørende eleverne i 4.-9. klasse kan du se resultater helt ned på klasse-niveau.

Siden skoleåret 2018-2019 er den nationale elevtrivselsmåling gennemført med Børne- og Undervisningsministeriets ”Trivselsværktøj.” Tidligere havde kommunerne mulighed for at vælge egne værktøjer.

Den nyeste nationale trivselsmåling er fra 2020.

Hvordan klarer eleverne sig fagligt?

Eleverne på Skæring Skole klarer sig godt ved folkeskolens afgangsprøver. Karaktergennemsnittet er fuldt på niveau med de øvrige skoler i kommunen. (Linket fører til Børne- og Undervisningsministeriets nøgletal vedrørende Skæring Skole.)

Der er altid noget,
man kan blive bedre til:

Byrådet i Aarhus Kommune besluttede i 2019 at udvikle en ny model for lokal kvalitetsudvikling og tilsyn i Aarhus. I overgangsperioden er der ikke lavet lokale kvalitetsrapporter. Her kan du læse lidt mere om Aarhus Kommunes kvalitetsrapporter omkring børn og unge samt finde kontakt-information til den relevante afdeling i kommunen, hvis du vil vide mere.

Herunder kan du se den seneste lokale kvalitetsrapport for Skæring Skole:

Er forældrene tilfredse?

Det korte svar er ja. En ny landsdækkende brugertilfredshedsundersøgelse blandt skoler og SFO kom i slutningen af oktober 2020, og den viser, at Skæring Skoles forældre er rigtig godt tilfredse med skolen og på flere punkter lidt mere tilfredse end landsgennemsnitligt.

Undersøgelsen er foretaget blandt ca. 200.000 forældre til børn i folkeskole og SFO. Den er gennemført af Danmarks Statistik for daværende Social- og Indenrigsministeriet (nu Indenrigs- og Boligministeriet) og er den første af sin art.

Der bliver foretaget brugertilfredshedsundersøgelser på institutions-niveau på områderne:

• Folkeskole og SFO
  • Dagtilbud
  • Genoptræning
  • Misbrugsbehandling

Undersøgelserne gennemføres i perioden 2019-2022 som opfølgning på et initiativ i Aftalen om ledelse og kompetencer i den offentlige sektor fra februar 2019. De skal være et redskab for politikere, ledere og medarbejdere i kommunerne til at inddrage brugernes vurderinger i tilrettelæggelsen af den offentlige service.

Undersøgelsen af dagtilbud bliver den næste i rækken og skal efter planen gennemføres i vinteren 2021-2022.

Den kommunale forældretilfredsheds-undersøgelse fra 2017
blev den sidste i rækken

Aarhus Byråd besluttede den 14. august 2019 at afskaffe den kommunale - hvert-andet-årlige - forældretilfredsheds-undersøgelse og erstatte den med ovennævnte nye landsdækkende brugertilfredsheds-undersøgelser fra Indenrigs- og Boligministeriet.

I den sidste kommunale undersøgelse (i bunden af dette afsnit) kan man se, at 82% af de forældre fra Skæring Skole (i alt 618 besvarelser), der besvarede spørgsmålene, var meget tilfredse eller tilfredse med skolen samlet set. 80% ville i høj grad eller i nogen grad anbefale skolen til andre forældre.

Forældrenes tilfredshed var størst, når spørgsmålene handlede om:

• De udendørs faciliteter og arealer (skolegård, boldbaner mv.)
  • Samarbejdet mellem daginstitutionen og skolen i forbindelse med overgangen
  • Barnets faglige udbytte af undervisningen samlet set
  • At styrke barnets sociale kompetencer (fx vise hensyn, forståelse for andre og hjælpsomhed)
  • At skabe en skoledag med motion og bevægelse.

80% af forældre med børn i SFO var meget tilfredse eller tilfredse med SFO’en samlet set, og 80% ville anbefale andre forældre at vælge Skæring Skoles SFO.

Andelen af børn i SFO er høj på Skæring Skole. På 0. årgang er den 100%. På 1.-3. årgang mellem 96,6% og 97,5%.

Er skolens ledelse tilfreds med sine medarbejdere?

Absolut! ”Vi har verdens bedste. Og det gælder lærere, pædagoger, sekretærer, pedeller, kantinepersonale, rengøringsfolk, alle…, mener skoleleder Anne Schwartz.

Er vi så glade eller hva’?

JA, på Skæring Skole er vi glade - ikke mindst for vores elever. Vi har de rareste, sjoveste, sødeste skoleelever, man kan forestille sig. De skal nok blive til nogen 😊