Gå til hovedindhold

SFO

Vi tror på, at positive sociale relationer betyder trivsel, og man skal trives for at kunne lære og lege. I skolefritidsordningen styrer vi efter fem værdier: Kreativitet, udeliv, bevægelse, leg og traditioner.

Legepladsen ved Skæring Skole med gyngestativer i sand
 • Læs op

Indhold

  Her er højt til loftet – både ude og inde 

  • Kreativitet forstår vi som at tænke ud af boksen og ikke gøre, som man plejer. Vi udfordrer blidt børns evne til at være nytænkende eller nyskabende. Blandt andet sådan får de erfaringer med at kunne og turde møde og mestre det ukendte. De oplever, at de kan finde løsninger, at de er skabende og har indflydelse på eget liv. 
  • Udeliv betyder, at alle sanser stimuleres, og krop og sjæl oplever den glæde, der er ved at være ude i al slags vejr. Skolens udearealer er unikke; her er baner til forskellig slags sport og leg, her er grønne arealer til de vilde løb, træer og buske til den stille hvisken i en hemmelig hule. Vi har træværksted i en skurvogn, energihus med højbede, have med bærbuske, bålplads, legeplads og stranden i baghaven.  
  • Bevægelse, som i alle former for bevægelse, hvor barnet udfolder sig fysisk, har altid været en meget vigtig ingrediens i vores SFO. Børn skal forbinde bevægelse med glæde og sund livsstil. Bevægelse og læring er forbundne kar. Krop og hoved hænger sammen, heldigvis. 
  • Leg. Vi skelner mellem fri leg og igangsat leg. Den frie leg er spontan, frivillig. Børnene sætter selv i gang, laver regler, løser konflikter. Når pædagogerne sætter i gang, er der et lærings- og udviklingsmæssigt sigte. Fx kendskab til kulturel baggrund via gamle lege. Begge typer lege er vigtige – dog måske mest fri leg, da børn i dag kan have meget lidt ”fri-tid” til at glemme tid og sted. 
  • Traditioner er faste holdepunkter i løbet af dagen, ugen, året, som er med til at skabe forudsigelighed og tryghed. I SFO’en er børnene med til at udvikle på vores traditioner. De er medskabere af helt nye traditioner. 

  Fakta

  • Åbningstider på skoledage: Kl. 6:30 - 8:00 og kl. 13:00 - 17:00 (fredag 16:30).  
  • I ferierne er SFO åben for tilmeldte børn 6:30 - 17:00 (fredag 16:30). 
  • Der er pasningsgaranti til og med 3. klasse. For børn i specialklasser til og med 9. klasse. 
  • Godt 300 børn er meldt ind. 
  • Børnene er fordelt i tre afdelinger – børnehaveklasse, 1./2. årgang og 3. årgang. 
  • SFO er en del af skolen, og samarbejdet mellem lærere og pædagoger er tæt. 
  • Den enkelte pædagog er ansvarlig for børnene fra en klasse og samarbejder med klassens lærere om trivsel, læring, fælles projekter og skole-hjem-samtaler. 

  Indmeldelse

  Klik ind, log ind med dit MitID og følg vejledningen. Borger.dk om Digital pladsanvisning i fritidsordninger

  Telefon og kontakt til SFO

  SFO på Skæring Skole

  Åbningstider

  6:30 - 8:00 og kl. 13:00 - 17:00 (fredag 16:30)

  Telefoner

  0. årgang: +45 20 70 74 28

  1. årgang: +45 20 77 48 17 

  2. årgang: +45 20 77 48 17

  3. årgang: +45 22 45 61 37

  Pædagogisk leder på Skæring Skole Jeppe Gissel Eriksen
  Pædagogisk leder (0.-4. årg. og SFO)

  Jeppe Gissel Eriksen

  Telefon: 29 20 90 57

  E-mail: ejeh@aarhus.dk

  Sidst opdateret: 2. april 2024
  Sidst opdateret: 2. april 2024