Gå til hovedindhold

1.-2. klasse

Der er tilknyttet klasse-pædagoger formiddag og eftermiddag, så vi blandt andet kan arrangere holddeling med henblik på faglig fordybelse og skabe sammenhæng mellem undervisning og SFO.

Tegning af pige som læser i bog - Pixabay
  • Læs op

Indhold

    Pædagogerne er med i klasserne

    Der er tilknyttet klasse-pædagoger formiddag og eftermiddag i 1.-3. klasse, så vi blandt andet kan arrangere holddeling med henblik på faglig fordybelse og skabe sammenhæng mellem undervisning og SFO.

    Hver onsdag er der fordybelsesdag, hvor klassen har den samme kendte lærer hele dagen. Det giver mulighed for længere undervisningsforløb, ture ud af huset og øget fordybelse i de udvalgte emner og fag. 

    Din rolle som forælder er at skabe gode rammer

    Vi oplever, at vores elever på 1. og 2. klassetrin generelt er motiverede og klar til at modtage undervisning, og du som forælder spiller en væsentlig rolle, når det gælder om at stimulere og fastholde den nysgerrighed og undervisningsparathed, de fleste børn møder op med i skolen.

    Du kan samarbejde med skolen om dit barns læring ved helt fra skolestart at vænne barnet til de skole-rutiner, som gerne skal blive en naturlig del af hverdagen i mange år:

    •                           morgenmad

    •                           pakke skoletaske

    •                           cykle eller gå til skole

    •                           samtaler om skolelivet

    Vær også gerne nysgerrig på tal, bogstaver, ord og naturfænomener sammen med dit barn. På den måde kan du understøtte dit barns naturlige lyst til at lære verden at kende.

    Klassens miljø og trivsel er afgørende

    I indskolingen er undervisningsmiljøet båret af god trivsel i klasserne som på skolen i det hele taget. Og trivsel er vigtigt. Børn skal have det godt for at kunne lære. Derfor handler din rolle som forælder i de mindste klasser også om at få skabt et godt forældresamarbejde omkring klassen. Fælles aftaler og retningslinjer for klassen gør skoledagen tryg og forudsigelig for børnene.

    Kontakt:
    Pædagogisk leder – Jeppe Gissel Eriksen, ejeh@aarhus.dk / +45 29 20 90 57.

     
    Sidst opdateret: 20. november 2024