Alle elever spiser frokost sammen

Det foregår klassevis i kantinen i selskab med en lærer eller pædagog. Uanset om børnene benytter madordningen eller medbringer madpakke. 

Køkkenchef Victor Jensen (billedet) siger: 

  • Vi lægger vægt på at lave mad fra bunden med så få tilsætningsstoffer som muligt. 
  • Alt vores hjemmebagte brød er økologisk og lavet med ingen eller minimalt brug af fedtstoffer. 
  • Vi har fokus på bæredygtighed, og vores emballager er enten bionedbrydelige eller kompostérbare. Aftørrings- og karklude er uden plastikmikrofibre. Vi vasker uden skyllemiddel, og vi sorterer på hele paletten; pap og papir, glas, metal. Grønt- og frugtaffaldet bruges af en vildsvinelandmand.
  • Vi har opnået sølvmærket i økologi, hvilket svarer til en økologiprocent på 60-90.  
  • Vi serverer masser af grønt og groft, har kødfri dage og vælger ellers i høj grad lyst kød som fx kylling og kalkun i stedet for oksekød. Vi bruger MSC-mærket fisk. 

Kantinen tilbyder hver dag et varmt, lækkert og sundt måltid mad

Der er også en vegetarisk og en svinekødfri version. Der serveres vand til måltidet - eller mælk, hvis eleven er tilmeldt skolemælk-ordningen. 

  • Læs om priser og bestilling i bunden af denne side i dokumentet FAQ.
  • Se menuplanen i bunden af denne side.
  • For elever med egen madpakke er der køleskab i kantinen.  

Socialt ansvar, bæredygtighed og læring 

Køkkenet tager et socialt ansvar og etablerer integrations-, jobtrænings-, praktik-, seniorjob-, flexjob- og skånejobforløb samt sprogtræning. 

Vi genbruger alt, hvad det er forsvarligt at genbruge. Desuden er vi tilmeldt toogoodtogo, hvor man for en billig penge kan købe overskydende mad. 

Hver uge kommer 4 elever fra 6. årgang på skift i en uges praktik i køkkenet. De oplever glæden ved at arbejde med råvarer og lærer en masse om teamsamarbejde, arbejdsetik, det håndværksmæssige håndelag i kokke- og bagerfaget, hygiejne og vigtigheden af at rydde op efter sig i et køkken. 

Se vores smiley'er, som vi er stolte af :-)